Προηγμένοι Οδηγοί Διατροφής

Το πρωινό γεύμα την ημέρα του αγώνα:
Το πρωινό πρέπει να είναι ελαφρύ και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Τα δημητριακά, το τοστ και το πόριτζ (κουάκερ) αποτελούν πολύ καλές επιλογές. Για να ξεκινήσετε το “φόρτωμα” καφεΐνης, πιείτε ένα μπουκάλι των 750ml EnergySource X’treme, 60 με 90 λεπτά πριν την εκκίνηση. Ταυτόχρονα καταναλώστε ανάλογα με το βάρος σας (βλ. παρακάτω) ένα έως τρία EnergyGel PLUS τα οποία περιέχουν μία μέτρια ποσότητα καφεΐνης.

 

Σωματικό βάρος:
50kg έως 60kg: 1 x EnergyGel PLUS
60kg έως 70kg: 2 x EnergyGel PLUS
70kg έως 90kg: 3 x EnergyGel PLUS

 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το EnergyGel Plus με το IsoGel Plus.

 

Υδατάνθρακες και αναπλήρωση υγρών κατά τη διάρκεια του αγώνα:
Αν η κούρσα σας είναι σύντομη, δεν θα χρειαστεί να πιείτε τίποτα. Αν η κούρσα σας είναι μεγαλύτερη και οι θερμοκρασίες υψηλές, πιείτε Zero ή EnergySource. Ξεκινήστε με 250ml - 500ml 10 λεπτά πριν την εκκίνηση και συνεχίστε ανάλογα με τις ανάγκες σας την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Αν η κούρσα σας διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, ξεπλύνετε το στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα με EnergySource και φτύστε το (όπως κάνετε με το στοματικό διάλυμα). Μην το καταπιείτε! Επαναλάβετε κάθε 5 με 10 λεπτά.

 

Αν κάνει ζέστη και ο αγώνας έχει διάρκεια μεγαλύτερη από μία ώρα, αγνοήστε την παραπάνω συμβουλή, αλλά αντ’ αυτού πιείτε EnergySource 10 λεπτά πριν την εκκίνηση και συνεχίστε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Αθλητές ευαίσθητοι στην καφεΐνη:
Αν έχετε κάποια παθολογική κατάσταση ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε καφεΐνη, αντικαταστήστε τα παραπάνω προϊόντα με τα ισοδύναμά High5 που δεν περιέχουν καφεΐνη. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση παραλείψτε το “φόρτωμα” καφεΐνης.

 

Μετά τον τερματισμό:
Πιείτε 750ml Protein Recovery μόλις τερματίσετε. Καταναλώστε ένα ισορροπημένο γεύμα μετά από 1-2 ώρες.